Menu a la carte
Verrassen en laten genieten, dat is onze drijfveer. Het keukenteam van Buitenplaats Slangevegt wordt aangevoerd door chefkok Patrick Hooijschuur. Zij combineren innovatie en creativiteit binnen een klassieke keuken. Op het chef’s menu en de à la carte kaart vindt u daarom klassieke gerechten in een eigentijdse vorm.
Lunchmenu
tot 15:00 uur
2-gangen
32,50
3-gangen
supplement kaas als dessert 3,50
42,50
Chef’s menu
vanaf 18:00 uur
Vanzelfsprekend houden wij rekening met uw (dieet-) wensen en / of allergieën.
Waar mogelijk proberen wij u van een alternatief te voorzien.
3-gangen
42,50
4-gangen
52,50
5-gangen
supplement kaas als dessert 3,50
59,50
6-gangen
67,50
Wijnarrangement
Wij maken tijdens uw bezoek graag de beleving compleet met een bijpassend wijnarrangement.
Per glas
7,00
Om mee te beginnen
Oesters 'Fines de Claires'
3,75 per stuk
19,50
Plankje dungesneden Pata Negra
10,75
Voorgerechten
Chef’s entree
wisselend voorgerecht van het chef’s menu
14,75
Gepekelde zalm
beurre blanc van limoenblad | bloemkool crème | kimchi olie | krokantje met algenpoeder
14,50
Langzaam gegaarde eend
gelakt met sinaasappel en sumac | granaatappel | marshmallow van bospeen
14,25
Salade gele biet (vegetarisch, ook als maaltijdsalade te bestellen 21,75)
gepocheerde appel | zonnebloempitten | merengue van rode biet | hangop van geitenyoghurt | dressing van kerrie en citroengras
13,75
Tussengerechten
Chef’s entremets
wisselend tussengerecht van het chef’s menu
15,75
Gebakken coquilles (ook als hoofdgerecht te bestellen 25,75)
met uitgebakken bloedworst | grapefruit | beurre blanc van koffie en Champagne
15,75
Groene asperges (vegetarisch)
met zachte eidooier | witlof met gezouten citroen | warme morille mayonaise
14,75
Hoofdgerechten
Chef’s piece
wisselend hoofdgerecht van het chef’s menu
25,75
Runder rib eye van de Big Green Egg
terrine van knolselderij en kalf | aubergine met komijn | venkel | puntpaprika | kalfsjus met antiboise
26,75
Gebakken rogvleugel
gerookte aardappel mousseline | spinazie soufflés | meloesui | Hollandaisesaus
24,50
Crème van epoisses (vegetarisch)
in tartelette geserveerd | artisjok | mini mais | zoetzure groentes | vinaigrette van bramen en aceto balsamico
23,75
Nagerechten
Chef’s dessert
wisselend nagerecht van het chef’s menu
10,75
Amandel bavarois
cantaloupe meloen | komkommer | gingerbeer | sorbet van galia meloen met gember
10,75
Cheesecake
passievrucht | Italiaans schuim | chocolade crumble
8,75
Sgroppino
citroen sorbet ijs | Prosecco | vodka
8,50
Kazen
biologische kazen met bijpassend garnituur
14,75
Madeleines (4 stuks)
vers afgebakken | geserveerd met Zwitserse room
7,50
Diverse smaken bullet bonbons (4 stuks)
met koffie of thee naar keuze (of per stuk 1,50)